Silke op een swopper

Een review van de Swopper: De perfecte kruk voor jouw werkgeluk!

De ervaring van Silke met een Swopper: 

Als iemand die elke dag achter een bureau zit, wil ik graag afwisselen en bewegen in mijn werkdag. De afgelopen tijd heb ik speciaal voor jullie de Swopper uitgeprobeerd.

De Swopper is niet zomaar een kruk. Het is een kruk die je op allemaal verschillende manieren ondersteunt. Het unieke ontwerp zorgt ervoor dat je vrij kunt bewegen terwijl je zit, waardoor de druk op je rug vermindert en je energie krijgt.

Wat de Swopper onderscheidt, is de combinatie van een dynamische kruk maar ook de stabiliteit van een bureaustoel. Terwijl je werkt, beweeg en wiebel je instinctief, wat je alert houdt, zelfs tijdens lange dagen.

De Swopper biedt ook aanpassingsmogelijkheden, zodat je de kruk kunt aanpassen aan jouw behoeften. Van de keuze tussen wielen en glijders tot de verschillende kleuren, de Swopper past perfect bij jouw stijl en werkruimte.

Swopper vs. Upis1

De upis1 en de Swopper zijn onze meest verkochte krukken. Beide krukken zijn dynamisch en verkrijgbaar in vrolijke kleuren. De upis1 kruk is een simpele kruk waarmee je makkelijk kunt afwisselen maar niet de hele dag kunt gebruiken. De swopper is een kruk waar je wel langere tijd op kunt zitten. Dit verschil zie je dan ook terug in prijs.

Heb je nog nooit eerder op een kruk gewerkt en ben je benieuwd of dit iets voor jou is? Dan zou ik je aanraden om eerst eens een upis1 uit te proberen. Zoek je een alternatief voor een bureaustoel en ben je bereid om te investeren in een betere werkhouding. Kies dan voor de Swopper. Hieronder neem ik je mee in alle eigenschappen van de Swopper en geef ik nog wat extra tips om je kruk in te stellen en optimaal te benutten.

De eigenschappen van de Swopper

De Aeris Swopper is ideaal voor langdurig en geconcentreerd zitten op kantoor of thuis. De beweging in alle drie dimensies (voorwaarts, achterwaarts en verticaal) verbetert de rug, bevordert een juiste houding, verhoogt de concentratie en zorgt voor een fitter en beter gevoel. De Swopper is verkrijgbaar met een ring met glijders of wieltjes en de zithoogte is traploos instelbaar. De ergonomische stoel is beschikbaar in verschillende maten en materialen, met kleurrijke stoelbekledingen en framekleuren in wit of zwart.

De Capture-stofbekleding van de Swopper biedt een huiselijk gevoel. Deze veelkleurige wollen stof heeft een verfijnd gemêleerd patroon en biedt optimaal zitcomfort, terwijl het ook vuilafstotend, eenvoudig schoon te maken en te onderhouden is.

De 3D-technologie

De Swopper beschikt over de unieke Aeris 3D-technologie, waardoor de kruk de bewegingen van de gebruiker in alle drie dimensies volgt. Dit verticale zwaaien, vergelijkbaar met wandelen of hardlopen, hydrateert en ontlast de tussenwervelschijven. In plaats van een rugleuning wordt de rug ondersteund door de eigen spieren, wat resulteert in een goed humeur in plaats van spanning.

Instelmogelijkheden

Verder biedt de Swopper verschillende instelmogelijkheden, zoals zithoogte, veerspanning en zijdelingse flexibiliteit. Het productgewicht varieert tussen 11 kg zonder leuning en 17 kg met leuning. De stabiele voetring is verkrijgbaar met of zonder wieltjes en heeft een diameter van 55 cm zonder wieltjes en 59 cm met wieltjes.

Het maximale gebruikersgewicht is 120 kg en de zitting is gemaakt van kunststof met PU-foam bekleding, met een diameter van 43 cm. De Swopper voldoet aan de DIN EN 12529-norm.

Welke veer heb je nodig?

Kies de juiste veer voor uw behoeften: Standaard, High (voor personen boven 185 cm) of Light (voor personen onder 50 kg).

Tips voor het gebruik van de Swopper

Als je net een Swopper hebt gekocht, wil je er natuurlijk het beste uithalen. Hier zijn enkele handige tips om optimaal gebruik te maken van je nieuwe kruk:

  1. Zorg voor de juiste plaatsing: Bij het neerzetten van je Swopper is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de opening van de voetring naar het bureau wijst. Dit zorgt voor optimale stabiliteit tijdens het gebruik.
  2. Experimenteer met instellingen: De Swopper biedt verschillende instellingsopties, zoals hoogteverstelling en zijwaartse flexibiliteit. Neem de tijd om te experimenteren met deze instellingen en pas ze aan op basis van je persoonlijke voorkeuren.
  3. Geef het even de tijd: In het begin kan de licht bolle vorm van de zitting als “hard” worden ervaren. Geef je lichaam ongeveer 14 dagen om te wennen aan deze gezonde zithouding. Je zult merken dat het comfort verbetert naarmate je lichaam zich aanpast.

Welke Swopper kies jij?

We bieden de Swopper aan met twee soorten onderstellen. Glijders of wielen. Maar welke kies jij?

Glijders:

Voor glijders heb je twee keuzes. Metalen glijders: voor vloeren met stoffen bekleding. Of vilten glijders: voor gladde vloeren zoals tegels, parket, PVC.

Wielen: 

Ook voor wielen zijn er twee keuzes. Harde wielen voor zachte vloeren zoals tapijt, PVC, vilt. Of zachte wielen voor harde vloeren zoals tegels, parket, laminaat.

Hoe zet je de Swopper in elkaar? 

Bij het monteren van je Swopper, steek eerst de veerpoot in de voetring en plaats vervolgens de stoelzitting op de gasveer. Vergeet niet om regelmatig onderhoud uit te voeren en de onderhoudsinstructies online te raadplegen.

Veiligheid en garantie:

Voor demontage of reparaties is speciaal gereedschap nodig en wordt aanbevolen dit door getraind personeel te laten doen. Aeris biedt een garantie van drie jaar vanaf de aankoopdatum bij geautoriseerde dealers of in de online shop.

Met deze handige tips kun je optimaal genieten van je Aeris Swopper kruk en profiteren van een gezonde en comfortabele zitervaring.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *