Krukken in de zorg: handig en hygiënisch

In de zorgsector zijn krukken niet zomaar stoelen; ze zijn onmisbaar in tandartspraktijken, ziekenhuizen, fysiotherapiecentra en laboratoria. Laten we eens bekijken waarom deze krukken zo belangrijk zijn en hoe ze bijdragen aan een schone en efficiënte werkomgeving.

Tandartskrukken: Comfort voor lange sessies

Bij de tandarts bieden speciale krukken niet alleen comfort, maar ook de nodige ondersteuning tijdens lange behandelingen. Ze kunnen worden aangepast aan de juiste hoogte, zodat tandartsen snel en nauwkeurig kunnen werken. Materialen zoals antibacterieel kunstleer zorgen ervoor dat alles hygiënisch blijft.

Dit zijn de krukken die wij aanraden aan tandartsen:

 1. Score Apical
 2. Score Amazone Balance Alba
 3. Score Jumper Balance Alba

Ziekenhuiskrukken: Beweging en hygiëne voor verpleegkundigen

In ziekenhuizen zie je krukken vaak in actie, vooral voor verpleegkundigen en artsen die snel van de ene patiënt naar de andere moeten bewegen. Krukken met makkelijk schoon te maken materialen, zoals antibacterieel kunststof, helpen ervoor te zorgen dat de ruimtes schoon blijven.

Dit zijn de krukken die wij aanraden voor verpleegkundigen en artsen:

 1. Medical 6101
 2. Score Amazone Balance
 3. Score Medical 6211

Fysiotherapiekrukken: Ondersteuning bij herstel

Voor fysiotherapeuten zijn krukken van onschatbare waarde bij het ondersteunen van patiënten tijdens hun herstel. Verstelbare hoogtes en comfortabele zittingen maken het gemakkelijk om deze krukken aan te passen aan de specifieke behoeften van elke patiënt. Het gebruik van duurzame materialen zorgt voor stabiliteit en betrouwbaarheid.

Dit zijn de krukken die wij aanraden voor fysiotherapeuten:

 1. Hoxa 300
 2. Volgkruk
 3. Callista 358

Labkrukken: Schoon en veilig werken

In laboratoria zijn krukken speciaal ontworpen voor gebruik met chemicaliën en andere potentieel gevaarlijke stoffen. Deze krukken hebben vaak materialen die gemakkelijk kunnen worden gereinigd en zijn verstelbaar, zodat werknemers hun werk ergonomisch kunnen doen.

Deze krukken raden wij aan voor het werken in laboratoria:

 1. Score jumper
 2. Score Jolly
 3. Score Medical 6101

Voordelen van hygiëne in de zorg: slimme materialen

Een belangrijk kenmerk van al deze krukken is het gebruik van materialen die hygiëne bevorderen. Van antibacterieel kunstleer tot chemisch bestendig plastic, deze materialen zijn niet alleen gemakkelijk schoon te maken, maar verminderen ook het risico op verspreiding van ziektekiemen. Dit draagt ​​bij aan het handhaven van strikte hygiënenormen, wat fundamenteel is in elke zorginstelling.

Alle score krukken kunnen bekleed worden met Stamskin. Deze stof heeft een antivuilbehandeling gehad en is hierdoor waterafstotend. De stof voldoet aan de strengste internationale brandveiligheidsnormen en is geschikt voor ruimten waar extra gelet moet worden op hygiëne.

Zijn medische krukken hetzelfde als zorgkrukken?

Ja, over het algemeen wordt een medische kruk beschouwd als een type zorgkruk. Het woord “medisch” in dit verband geeft aan dat de kruk is ontworpen met het oog op gebruik in een medische omgeving of in situaties waarin specifieke gezondheidsbehoeften moeten worden ondersteund.

Een medische kruk kan worden gebruikt in verschillende medische instellingen, zoals ziekenhuizen, klinieken, tandartspraktijken of fysiotherapiecentra. Deze krukken zijn vaak ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden aan patiënten, artsen of medisch personeel tijdens verschillende procedures of taken.

Het belangrijkste doel van een zorgkruk, inclusief medische krukken, is om de mobiliteit, het comfort en de ergonomie te verbeteren in omgevingen waarin mensen langere tijd moeten zitten of staan, en waar hygiëne en gemak van reiniging van groot belang zijn.

Welke kruk past bij jou?

Bij het samenstellen van ons assortiment hebben we gekeken naar de belangrijkste eigenschappen van tandartskrukken, ziekenhuiskrukken, fysiotherapiekrukken, en laboratoriumkrukken. Ze helpen bij precies werk, bevorderen mobiliteit, zorgen voor hygiëne, en maken werken in de zorg comfortabel.

Als je nadenkt over het kopen van een zorgkruk, denk dan aan de specifieke behoeften van de plek waar je hem wilt gebruiken. Welke kruk past het beste bij jouw praktijk, ziekenhuis of lab? Wil je een kruk die comfortabel is voor tandheelkundig werk, handig is voor beweging zoals in een ziekenhuis, ondersteunt bij herstel zoals in de fysiotherapie, of is gemaakt voor veiligheid en hygiëne in een laboratorium?

Nu je begrijpt hoe veelzijdig zorgkrukken kunnen zijn, is de vraag aan jou: welke kruk gaat jouw werkplek verbeteren? Vertel het ons en ontdek zelf wat het juiste gebruik van een zorgkruk kan betekenen voor jou, je team, en vooral voor de mensen die afhankelijk zijn van de goede zorg die je levert. Bestel vandaag nog en maak een slimme investering in de gemakken en efficiëntie van jouw zorgpraktijk!

Bimos Medisch/Lab
 197,52 excl. BTW
Budget zadelkruQ
 250,00 excl. BTW
Callista 358
 842,98 excl. BTW
Callista Small 368
 842,98 excl. BTW

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *