Productieve dag op kantoor met een kantoorkruk. Bestel jouw swopper via onze website.

Een productieve dag op kantoor: afwisselen tussen zitten, staan en een kantoorkruk

Een typische werkdag op kantoor kan lang en soms eentonig aanvoelen, vooral als je urenlang achter je bureau zit. Gelukkig zijn er manieren om je dag te leuker en tegelijkertijd productiever te maken. In deze blog delen we handige tips om afwisseling te brengen in je werkhouding door te variëren tussen zitten, staan en het gebruik van een kantoorkruk.

Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat je hersenen 1 uur ‘actief’ zijn en vervolgens 15 tot 20 minuten ‘passief’ zijn. Wanneer je hersenen ‘actief’ zijn, betekent dit dat je productief bezig kunt zijn.

De Werkkrukken.nl dagplanning

Met een slimme dagplanning van 9 tot 5 kunnen we het beste uit elke werkdag halen.

09:00 – 10:00 uur: Begin de dag met een staande vergadering

Start je dag met een staande vergadering om je bloedcirculatie op gang te brengen en je energie te stimuleren. Staand vergaderen zorgt voor een actievere deelname en kan de duur van vergaderingen verkorten. Gebruik deze tijd om de doelen van de dag te bespreken en prioriteiten vast te stellen.

10:00 – 11:30 uur: Zittend werk aan het bureau

Na de vergadering is het tijd om plaats te nemen achter je bureau voor geconcentreerd werk. Zorg voor een comfortabele zithouding met een ergonomische bureaustoel en een goede werkhouding. Maar vergeet niet om elk half uur op te staan, even te strekken en een korte wandeling door het kantoor te maken om stijfheid te voorkomen.

11:30 – 12:30 uur: Dynamisch werken met een kantoorkruk

Gebruik dit blok van de dag om te profiteren van de voordelen van een kantoorkruk. Een kantoorkruk, zoals de Swopper of de Score Jumper, stimuleert actief zitten en beweging tijdens het werken. Neem plaats op de kruk en wissel af tussen zitten, wiebelen en bewegen terwijl je aan je taken werkt. Dit bevordert de bloedcirculatie en verlicht de druk op je rug en nek.

12:30 – 13:30 uur: Lunchpauze en een korte wandeling

Maak van je lunchpauze gebruik om even weg te stappen van je bureau en een frisse neus te halen. Neem de tijd om te genieten van een gezonde lunch en maak een korte wandeling buiten. Dit helpt niet alleen om je fysieke gezondheid te bevorderen, maar ook om je geest op te frissen en nieuwe energie op te doen voor de rest van de dag.

13:30 – 15:00 uur: Staand focuswerk

Na de lunchpauze is het tijd om weer aan de slag te gaan. Probeer deze keer staand te werken om je alertheid te verhogen en een betere concentratie te bevorderen. Gebruik een verstelbaar bureau of een sta-bureau om comfortabel te kunnen werken in een staande positie. Dit helpt ook om de spieren actief te houden en rugklachten te voorkomen.

15:00 – 16:30 uur: Afwisseling tussen zitten en staan

In de middag is het belangrijk om te blijven afwisselen tussen zitten, staan en bewegen. Wissel daarom regelmatig tussen je bureaustoel, een sta-bureau en de kantoorkruk. Luister naar je lichaam en pas je werkhouding aan wanneer dat nodig is. Dit houdt je alert en productief tot het einde van de werkdag.

16:30 – 17:00 uur: Reflectie en planning voor morgen

Sluit de werkdag af met een moment van reflectie. Evalueer wat er vandaag is bereikt en maak een plan voor de taken die morgen moeten worden voltooid. Neem even de tijd om je bureau op te ruimen en je werkplek voor de volgende dag voor te bereiden. Dit helpt om de dag op een georganiseerde manier af te sluiten en met een gerust gevoel naar huis te gaan.

Hoe zorg jij voor afwisseling in je werkdag?

Door afwisseling te brengen in je werkhouding en gebruik te maken van een kantoorkruk, kun je een productieve en gezonde werkdag creëren. Met het gebruik van een kantoorkruk kun je de nadelen van langdurig zitten verminderen en tegelijkertijd je comfort en productiviteit verbeteren.

Met de voorgestelde dagplanning kun je jouw tijd op kantoor optimaal benutten en je lichaam de variatie geven die het nodig heeft. Door regelmatig over te stappen van zitten naar staan en af en toe te werken op een kantoorkruk, kun je vermoeidheid verminderen, je focus behouden en je gezondheid verbeteren.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *